Sincan’daki tüm camilerde Berat Kandili’nin coşkuyla kutlanmasının yanı sıra, İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun teşvikleriyle bir gelenek haline getirilen, İlçe Müftülüğümüz ve Sincan Belediyesi iş birliğinde her kandil gecesinde farklı bir camide yapılan programlar, Berat Kandili vesilesiyle Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Belediye Başkanı Murat ERCAN, İlçe Jandarma komutanı Serdar KAPLAN, İlçe Gençlik Spor Müdürü Nafiz ÇAPIN ve İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun katılımlarıyla Temelli Merkez Camii’nde yapıldı.
Akşam namazının kılınmasından sonra başlayan program Müftülük İlahi Korosunun sunumu, Temelli Akağa Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an tilaveti ve okuduğu kasidelerle başladı.
Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şeriflerden sonra Kürsiye çıkan İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU vaazında;
“Bu gece mübarektir. Çünkü feyiz ve bereket insanlara gönderilir. Bu gece rahmettir. Çünkü bu gece hayrı isteyenin hayra kavuştuğu gecedir. Bu gece Beraattır. Çünkü günahlar bu gecede affedilmiş ve temizlenmiştir. Bu gece Şefkattir. Çünkü Allah’ın kullarına karşı şefkatiyle bu gece nice insanlar kirden temize çıkacaktır. Bu gece müjdedir. Çünkü Beraat kandili Ramazanın müjdecisidir.
Sevgili Peygamberimizin hadislerinde bu gecenin önemine vurgu yapılmaktadır,
Bu Hadislerden birkaçı şunlardır;
Rasulullah (SAV) “Şaban ayının yarısı (Beraat gecesi) gelince; gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Şüphesiz ki Allah, o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve şöyle der: Benden af dileyen yok mu? Onu affedeyim! Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim! Şifa dileyen yok mu? Şifa vereyim!”
“Allâh Teâlâ Şaban’ın 15. gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının kıllarının sayısından daha fazla kişiyi bağışlar”
“Allah Teâlâ, Şabanın on besinci gecesi (Beraat gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asî olanlarla Allah’a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar.” dedi.
Yapılan vaazdan sonra İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun Berat Kandili Özel duasıyla program sona erdi.
Programdan sonra Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Belediye Başkanı Murat ERCAN ve İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU vatandaşlar ile sohbet ettiler